02-10-07

Moby Dick

Even een literaire poll: wie van jullie heeft ‘Moby Dick or the Whale’ gelezen? Je moet weten dat Plett beroemd is om zijn walvissen. Bij een ochtendwandeling word je verondersteld over walvissen te struikelen en een zwempartij in de zee zou toch minstens een keer op drie in de maag van een southern right whale moeten eindigen. Sinds enkele weken ben ik echter samen met enkele andere vrijwilligers in een bijna mythische zoektocht naar walvissen verwikkeld, en vandaag blijf ik nagenoeg als enige Ahab over om het beest te temmen. In ‘Moby Dick’ van Herman Melville staat de walvis symbool voor je diepste demonen, datgene wat je steeds ontsnapt en zich steeds onder de oppervlakte schuilhoudt zonder zich te tonen. Is het toeval dat ik, zo kort voor mijn vertrek, nog steeds niet heb gevonden wat anderen zien zonder te zoeken? Kan ik hier weg voor dat te vinden? 

20:06 Gepost door Pieter in vrijwilligerswerk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het antwoord zou al achter je kunnen liggen. Ik denk dat hetgeen je denkt nog niet gevonden te hebben soms al kan ontdekt zijn maar dat het besef ervan soms pas later begint te dagen. Om maar te zeggen dat het volgens mij niet altijd iets is dat je meteen aanvoelt.Hopelijk valt het afscheid je niet te zwaar. Tot volgende week moat.

Gepost door: Dillian | 03-10-07

dag pieter,
binnenkort dus terug naar België? toen ik voor het eerst van India terugkwam had ik zoals je weet ook wat ontwenningsverschijnselen, maar je zal verbaasd zijn hoe snel je terug mee bent met het alledaagse herfstige België, althans aan de oppervlakte. Binnenin blijft die 4 maand zeker hangen en des te beter, want je zal er wel enorm veel uit gehaald hebben. over de vluchtigheid van je verblijf zou ik me geen zorgen maken: toen ik hier terugkwam waren de kinderen hier alweer ouder, wijzer en waren we niet langer diegenen met wie ze hun leven deelden. ook nu zijn we in onze nieuwe rol niet langer the event of the day voor de SEDS kinderen. anyway, tijd genoeg om het te laten bezinken in België en die walvis zal altijd wel onder de oppervlakte aanwezig blijven. eens je hem gezien hebt is de fun er helemaal af, ze vallen denk ik toch altijd kleiner uit (u begrijpt...)
groetjes thuis,

Gepost door: marius | 03-10-07

De commentaren zijn gesloten.