15-08-07

Kolweni crèche

een gouden tip van Belinda, de educatieve coordinator van Born in Africa: wanneer de frustraties zich opstapelen en je jezelf even moet opladen, wandel dan gewoon de crèche in Koweni binnen. Kolweni is een erg arme township in een stukje niemandsland tussen Plett en New Horizon waar een kleine, maar erg mooie preschool staat. Maar liefst 120 kinderen worden er opgevangen en leren er basisvaardigheden die ze onder de knie moeten hebben om naar de lagere school te kunnen gaan. De kindjes zijn zo spontaan en leuk dat je er meteen van opvrolijkt. wanneer je een foto neemt met de flits dan vallen ze allemaal voor dood neer op de grond en beginnen dan te gieren van het lachen.

100_0303

19:26 Gepost door Pieter in vrijwilligerswerk | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Om bij weg te smelten.

toegegeven, mijn reactie is hier ietwat korter dan die bij Marius. Trek je er niets van aan, en lees mijn tekstje aan hem ook maar eens, haal er de relevante dingen uit. Zo ben je nog eens bij Marius op bezoek geweest en heb ik minder last van RSI (mijn moeder typte te veel tijdens haar zwangerschap en ik draag er de gevolgen van).
geweldig veel groetjes, doe je best ginder en amuseer je hé.
yeee

Gepost door: lode | 16-08-07

Dag Pieter,
Het was weeral een tijdje geleden dat ik op je blog zat. Nu net eens rustig de tijd genomen om je avonturen te lezen. Je kan ondertussen vast een boek schrijven over dat schooltje waar je vrijwilligerswerk levert. Nog veel werk aan de winkel. Heb je nooit het gevoel dat het dweilen met de kraan open is? Maar zo'n knuffel van een klein zwart bezeke maakt waarschijnlijk enorm veel goed! Gelukkig lees ik dat je ook wat tijd hebt om den toerist uit te hangen. Ik heb nog een lang lijstje van plaatsjes in de wereld die ik wil bezoeken; ik zal er maar Z-Afrika aan toe voegen, als ik je foto's zie!
Groetjes,
Liesbeth

Gepost door: Liesbeth | 17-08-07

hey pieter,

zo te zien alles goed daar met pieter in afrika! tzal moeilijk zijn om terug te vertrekken. voor mij begint india steeds meer thuis te zijn, misschien heb jij wel hetzelfde gevoel en zullen die mannekes daar nog ferm aan je emo-mouw trekken bij vertrek. amuseer je daar nog en geniet ervan!
groetjes

Gepost door: Marius | 19-08-07

Dag Pieter,
Ik zal aan Nonkel Dirk moeten vragen om Zuid-Afrika op onze reisplanning te zetten, als we zo naar de foto's kijken. Maar chapeau ook voor het werk ginder .. doe zo verder!
Groetjes, Tante Ginette

Gepost door: tante ginette | 21-08-07

Het is voor mij een hele revelatie om te horen dat je er deugd aan hebt gehad om naar een creche te gaan kijken. Vooral omdat ik me kan voorstellen dat ze daar niet allemaal rustig en stil een boekje zitten te lezen. :)

Gepost door: nele | 22-08-07

Fantastisch toch hé, dat je kinderen zo blij kan maken gewoon door een foto te nemen van hen. En door die achteraf ook te tonen, leve de digitale camera, die gezichtjes kunnen zien dan is gewoon goud waard.

Gepost door: heidi | 23-08-07

Kinders Yoo,

Ja Pieter, die kinders bij je, dat staat nog wel goed. Zie ik daar een vaderlijke goesting bovenkomen, of ist maar schijn?

Hier alles okay, den voetbal begint weer helemaal vant weekend. Dus dat wordt weer geven, en een hoop frisse goudkleurigen nuttigen achteraf natuurlijk. Alleman in vorm bij ons, dus dat komt wel in orde.

Ben beetje bezig met mn reis in Frankrijk te plannen. Kben vergeten wanneer je precies terug thuis komt, maar tzou wel eens kunnen dat ik dan net weg ben (slechts twee weken).

Tamusement met de projecten in Zuid-Afrika! Veel leute met de kinders in elk geval, dat enthousiasme van die mannen zouden we beter allemaal n bitje meer overnemen.

Groetjes,

Tho

Gepost door: Thomas | 31-08-07

gelijk. heel groot gelijk, heeft belinda. en hebben die kindjes wanneer ze stralen, hoewel voor zoveel onuitgesproken dat erachter kan, achter een heel spontane, guitige, zoveel-appreciërende lach. (vraag je hen volgende keer eens om het liedje 'i can see the sun' te zingen. daarin mijn groetjes voor hen alllllllemaal :))

Gepost door: jill | 20-09-07

De commentaren zijn gesloten.