10-07-07

Nature's Valley

Long time no see! Deze blog moest dringend eens geüpdatet worden, et voilà: we zijn er hier mee. Het is ondertussen wintervakantie hier in Zuid-Afrika, wat betekent dat de scholen een tweetal weken dicht zijn. Tijdens de vakantieperiode organiseert de vzw uitstappen voor de kinderen uit het adoptieprogramma, wat heel leuk maar ook heel vermoeiend is. Met een overvolle bus door de townships sjakkeren terwijl twintig kinderkeeltjes de plaatselijke hit ‘How funky is your chicken?’ scanderen is een – euh – aparte ervaring. De bestemming: Nature’s Valley, een prachtig natuurgebied op zo’n halfuurtje rijden van Plett. Het is een van de mooiste stukjes strand van Zuid-Afrika en herbergt een grote diversiteit aan planten en dieren. Hoewel dit natuurgebied op een boogscheut van een van de townships ligt is het voor veel kinderen onbekend terrein. De zee had een magische aantrekkingskracht op de kinderen, en we hadden de grootste moeite om ze enigszins droog terug thuis af te leveren (mission not accomplished).

dyn006_original_640_480_pjpeg_2595788_5dce9fca00444a3fdea8c80b4b1b1092
 

dyn006_original_640_480_pjpeg_2595788_64c536f37c87942667da7fc626191cf4

 

 

20:12 Gepost door Pieter in vrijwilligerswerk | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

zo een sgoon meiske :)

Gepost door: A.r | 10-07-07

leuke foto's inderdaad. Ik moet wel zeggen dat je er een mooi plekje op de wereld hebt uitgekozen. Echte zee heb ik hier nog niet gezien (al schijnen het nog de mooiste stranden van west afrika te zijn). Ik zie dat ze daar ook van die leuke vlechtjes in hun haar hebben.

Gepost door: nele | 11-07-07

man toch Je hebt wellicht al meer zon in de winter ginds gezien dan wij hier in de zomer. Je ziet er goe uit vent, alli niet slechter als anders. Ik vind al wat ik te zeggen heb over wat hier gebeurd gelik nogal stom en onzinnig ten opzichte van jouw ervaringen aldaar. Moa gauw omdat jij het bent: Tommeke heeft een ritzege en de groene trui vast, Dehaene moet hier (onsuccesvol) het pad effenen voe Leterme en Kim is in het geniep getrouwt waarop ze vele (onbegrijpelijke) boze reacties kreeg uit haar fankring die vonden dat zo iets niet kan. Ja, België heeft toch zijn ongelooflijke charme nog niet verloren. Vele groetjes en de Leffe staat al klaar he vent voe als je terugkomt. Beste Nele, als je dit leest ik geraak met de beste wil van de wereld niet op die blog. Daarmee ga ik je gewoon mailen. Owkeetjes? Groetjes Dillian

Gepost door: penel dillian | 14-07-07

Alles kits Hallo Pieter,

Het ziet er daar alleszins mooi uit, dat zet aan tot verse avontuurlijkheden. Kzie dat je al een scheve schaats aan t rijden bent :-). Hier alles redelijk in orde, mo zoals Dillian zegt ist verschrikkelijk qua weer. Geen 'bij Eric altijd zon'-toestanden wi dit jaar. We zijn zaterdag met n man of zes naar de Gentse feesten geweest. De moeite uiteraard, gezellige sfeer en onnozelheden troef... Twas redelijk rock & roll. Khoop dat het van jou ook die richting uitgaat in Zuid Afrika.

Groetjes,

Thomas

Gepost door: Thomas | 16-07-07

Vraag over project Dag Pieter,
Ik werk bij het reisinfocentrum Wegwijzer vzw te Brugge en heb net een nieuwe website gelanceerd rond o.a. vrijwilligerswerk. Op die site kunnen bezoekers zelf tips, ervaringen, reacties rond reizen en vrijwilligerswerk, community tourism, etc... kwijt. Aan jouw blog te lezen beleef je daar boeiende ervaringen. In het najaar organiseren wij hier ook een infoavond over vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika. ben je dan al terug in het land ? Laat het eens weten.
groeten
chris

Gepost door: chris | 20-07-07

De commentaren zijn gesloten.