12-06-07

Plettenberg Bay

Kaapstad was dus maar een eerste ‘statie’ op weg naar waar ik uiteindelijk moest aanbelanden: Plettenberg Bay of, zoals men hier doorgaans zegt, Plett. Vrijdag zeer vroeg in de morgen en in de regen met pak en zak richting railway station getrokken om daar de bus te nemen. Naarmate de bus vorderde werd het weer almaar mooier, en op zo’n busreis krijg je natuurlijk ook al iets van het land te zien. Eens je de baai uit bent rijd je langs een lappendeken van groene velden tegen een achtergrond van in mist gesluierde bergtoppen. Zo’n acht uur later stopte de bus aan het tankstation waar ik met Isabelle, coordinatrice van BIA had afgesproken. Het eerste zicht op de baai van Plettenberg is echt wonderlijk. Er hangt voortdurend een lichte nevel waardoor alles er een beetje mystiek uitziet. Als alles goed is vind je hieronder een foto van de baai. Momenteel is het hier winter, wat betekent dat er erg weinig volk is in Plett. Veel vakantiehuizen staan leeg of zijn maar gedeeltelijk verhuurd. Koud is het zeker niet, je kan hier gewoon in t-shirt rondlopen, hoewel het niet vreemd is een Zuid-Afrikaan met dichtgeknooopte jas en muts te zien rondhossen alsof we het vriespunt naderen. Aan het huis – dat hier ‘belgenhuis- wordt genoemd (we zijn al bekend) – wachtten vrijwilliger Jan en vriend aan huis Eugene Kok ons op. Ik zal er nog moeten aan wennen dat alle huizen hier hoge omheiningen met metalen punten en tralies voor de ramen hebben. Plett is namelijk nogal exemplarisch voor de contrasten in Zuid-Afrika: een dorpskern met chique huizen en stralend witte gevels met daaromheen arme townships.           

plettenberg

 

19:18 Gepost door Pieter in vrijwilligerswerk | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

whow, dat is een prachtige foto!

Gepost door: nele | 12-06-07

Ja een zeer mooie foto. Ik twijfelde er zelfs eerst aan of jij hem wel had genomen. Vergeet niet dat een potlood nog beter kan zijn dan een OLYMPUS X450,D535Z of C370Z! Hoewel je hier misschien best wel je kleurdoos met 48 stuks bovenhaalt. Nou ja, beter zal misschien moeilijk worden, maar alleszins wel leuker (voor het thuisfront toch zeker). Vergeet niet ook een foto te trekken van de metalen punten hé, dat heeft ook zo z'n charme.
Man man tziet er daar wel overweldigend uit. Nog mooier dan het, toch al adembenemende, zicht uit je slaapkamerraam.
yeee

Gepost door: Leo Derynck | 14-06-07

Hey Pieter,

Ik wil je even zeggen dat ik het fantastisch vind dat je daar in Zuid-Afrika vrijwilligerswerk doet! Daar heb ik enorm veel respect voor. Want het is allemaal niet vanzelfsprekend eh. Zelf ben ik niet verder geraakt dan financiële adoptie (wij hebben een Plankindje in Tanzania), maar alle beetjes helpen. Ik hoop dat je er een mooie tijd beleeft, en dat je veel kan betekenen voor die kinderen!
Groetjes,

Gepost door: Annemarie | 15-06-07

Dag Pieter,
Blij dat je goed vertrokken bent en de ervaringen van het toch wel ander wereldje op je af komen. Wou dat ik met je mee was, zou dit ook graag nog eens doen in mijn leven. Wij kijken alvast uit naar je volgende verslag, want we volgen je met veel plezier!
Het allerbeste daar en tot hoors
Nele en Jeroen uit Torhout

Gepost door: Nele Braem | 15-06-07

De commentaren zijn gesloten.