11-06-07

Kaapstad

En anders? Na een aantal vergeefse pogingen iets te posten op deze blog, via een omweg toch een eerste berichtje vanuit Zuid-Afrika (met dank aan Nele).  Donderdagmorgen veilig en wel geland in Kaapstad. Op de vlucht naar Londen niets dan witte boorden en deux-piecekes van Britse businessmen en dito zakenvrouwen. De vlucht naar Kaapstad was bevolkt door een gemengd publiek van Britten, Amerikanen, Aziaten en alle mogelijke combinaties daarvan. Onder hen ook een verwaaide West-Vlaming, ikke! Wat meteen vreemd aandoet als je in Kaapstad landt is dat je bij het handen wassen in het toilet onmiddelijk wordt geassisteerd door twee zwarten die handdoeken voor je klaarleggen en voortdurend ‘sir’ tegen je zeggen. Bizarre ervaring... Meteen ingecheckt in een zeer gezellige, maar helaas ook zeer lawaaierige hostel in Long Street (de eightiesklassiekers suizen nog wat na in mijn oren). Eerste grote ontgoocheling van de dag: de Tafelberg was volledig in mist gehuld L Hij moet er gelegen hebben, maar vanuit de straten van Kaapstad was er niets van te zien. Dan maar een aantal musea bezocht: een prachtig klein museum over het ter ziele gegane district 6, een getto uit de tijden van apartheid dat door de overheid van de kaart werd geveegd. Ook een – je raadt het nooit – Holocaustmuseum! Die joden zitten toch  werkelijk... neenee, grapje. Vreemd detail: om het museum binnen te mogen werd ik zowaar gefouilleerd. Ik veronderstel dat het nogal meevalt met mijn terrorismegehalte, dus ze zijn er daar duidelijk nog steeds niet erg gerust in. Verder: eerkhoorntjes die uit je hand eten in de Company gardens, een boerewors die verdacht veel naar frikandel smaakte en flarden Engels, Afrikaans en Khosa die samen een gezellige, maar onverstaanbare spraakverwarring opleverden. Oh ja, mocht je je afvragen waar je allereerste pc met floppy-disks en 250 megabyte ram geheugen naartoe is gegaan, wel, hij heeft een tweede leven gevonden als internetcomputer in Kaapstad, en het gaat er niet al te best mee.          

19:38 Gepost door Pieter in vrijwilligerswerk | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

als ik me niet vergis moet er in dit berichtje staan 'met dank aan anneleen'. Of vergis ik me?

Gepost door: nele | 11-06-07

yep Nele, dat klopt. bij deze: bedankt Anneleen!

Gepost door: Pieter | 11-06-07

hey pieter,

de pc-frustraties zijn idd integraal deel van de zuidelijker helft van deze wereld, kheb er in india ook serieus spel mee gehad. tzal ons leren afdankertjes te sturen, je wordt er vanzelf apathisch van. hoe dan ook: veel plezier daar, die tafelberg zal er over enige maanden nog wel liggen. doe dat goed bij BIA!

groetjes,
marius

Gepost door: marius | 12-06-07

Yooooooo Hallo Pieter,

Hier weinig gebeurd tot dusver. De PC-miserie is bij mij vooral te situeren op het werk. Erop slaan of schoppen heeft dus geen zin. De zomer is hier momenteel niet te bekennen, dus veel gebarbecue of geterras heb je nog niet gemist. Twas zaterdagnacht anders wel na 5u. En nu gewoon weer de onderdelen zien voorbijvliegen (of juist niet).

Tot n volgende,

Groetjes,

Thomas

Gepost door: Thomas | 12-06-07

Hum hum blijkbaar valt de pc miserie daar nogal mee want wij hebben hier ook maar 256 MB ram geheugen.
ok ok een beetje flauw om je daarop te pakken, tware jammer mochten pc ervaringen de grootste indruk van de reis achterlaten.
Aan de andere kant, ik heb hier opt internet wel nog ergens een fotootje liggen van de tafelberg. Die kan je dan achter je hoofd plakken, teneinde toch te kunnen stoefen tegen de maten:"ik heb gepicknicked (ik weiger nu even om in het groene boekje te kijken, je moet dat maar als huiswerk opgeven in je les :) ) op de tafelberg" Dylan's antwoord: "en? wastie gedekt..."

Groeten van Lode

ps is de theme from jaws niet meer in de trant van iiiieee -iiiiee -iiiieeee ipv het vrolijke teduu teduu teduu wijsje of ben ik mis?

Gepost door: Lode | 14-06-07

Beste Lode, het iiieee iiieee iiieee-deuntje waar je naar verwijst komt uit de douchescene van 'Psycho'. Ook toepasselijk natuurlijk, al treft je die haaien doorgaans minder aan in douches dan in open water (douchen is een voorrecht van de betere haaienklasse). nu je toch een spiksplinternieuwe piano met kaarshouders hebt, kan ik de je het deuntje van Jaws makkelijk illustreren: men neme een witte toets gevolgd door een zwarte toets en speelt deze voortdurend na elkaar met stijgende snelheid en dramatiek. vervolgens vraag je een huisgenoot om met een zaag rondjes te zwemmen in de badkuip, en het effect zal navenant zijn.

Gepost door: Pieter | 15-06-07

Hoe lang was het vliegen eigenlijk vanuit Londen? En met welke maatschappij? Kon je ook zo op een schermpje volgen waar je zat? Ik vond dat toch tof vorig jaar :-) Je hebt voor een groot deel ook 's nachts gevlogen dan? Dat was wel ff raar vond ik, alles is pikkedonker dan in Afrika, tot 5 minuten voor je landt, terwijl je in Europa altijd en overal lichtjes ziet 's nachts…

Gepost door: heidi | 19-06-07

hey Heidi,

leuk dat je deze blog volgt. Het is ongeveer 11 uur vliegen van Londen naar Kaapstad. Tel er nog een uurtje tijdsverschil bij en je komt precies 12 uur na vertrek aan. wel handig zo, heb je geen last van een jetlag. Ik vloog met British Airways en inderdaad 's nachts. gelukkig landde ons toestel rond 8 uur 's morgens, zodat ik ruim een uur voor het landen toch al wat uitzicht had: het zicht op de Tafelberg vanuit de lucht is echt prachtig!

Gepost door: Pieter | 22-06-07

De commentaren zijn gesloten.