25-05-07

teduu teduu teduu (theme from 'Jaws')

Bij het lezen van onderstaand bericht toch maar mijn knalrode zwemshort ingewisseld voor een onopvallender exemplaar. Moeders strijkplank blijft bij deze ook definitief thuis: haai"Passagiers aan boord van een helikopter die een rondvlucht maakte over Zuid-Afrika's Plettenberg Bay kwamen op de eerste rij te zitten van een schouwspel waarbij een mensenhaai de aanval wilde in zetten op een stel surfers. De helikopter-piloot spotte een 3.5 meter lange haai en zag de mensenhaai de nietsvermoedende surfers benaderen vlak voor de kust, toen hij vervolgens de helikopter richting de surfers bestuurde. Al zwaaiend probeerde de piloot de surfers te waarschuwen, waarbij de surfers dachten dat ze een vriendelijke groet kregen van de helikopterpiloot. Toen de haai op zo'n 5 meter genaderd was van de surfers, plaatste de piloot zijn helikopter tussen de haai en de surfers om zo een soort scheiding te creëren. Het groepje surfers kreeg pas echt in de gaten dat er wat mis was toen ze de passagiers als gekken zagen zwaaien. Door de actie van de piloot konden de surfers wegkomen terwijl de helikopter de haai in de gaten hield tot deze in de diepte van de zee verdween." (http://travel.blog.nl/opmerkelijk/2007/05/20/heli-piloot-redt-surfers-van-een-haai-aanval) Leuker nieuws is dat er in de buurt van Plettenberg ook voor het eerst sinds drie jaar nog eens een orca is gespot. De meest voorkomende walvis is echter de Zuidelijke walvis of 'right whale'. Hij wordt 'right whale' genoemd omdat hij geschikt is om te doden (de vis zelf beseft waarschijnlijk dat hij volledig de 'wrong whale' is, maar goed). Het arme beest biedt namelijk veel olie én blijft drijven nadat hij gedood is. northern-right-whale

13:52 Gepost door Pieter in vrijwilligerswerk | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

zo zie je maar dat het standpunt waaruit je iets bekijkt je hele denken bepaald. Wat 'right' is voor de ene, kan inderdaad helemaal 'wrong' zijn voor de andere. Zou een orca ook een verschil maken tussen 'right' mensen en 'wrong' mensen?

Gepost door: nele | 28-05-07

blog standaard (vlamingen in de wereld) Mss ken je deze site al: http://standaard.typepad.com/en_nu_even_elders/ , maar voor alle zekerheid vermeld ik hem toch maar even. Altijd leuk om de ervaringen van anderen in het buitenland te lezen (Zuid-Afrika staat er ook bij maar de laatste post is van een klein jaar geleden zie ik). Vaak worden ook heel herkenbare situaties beschreven, zoals bv. het bericht vanuit Tanzania van vandaag...

Gepost door: heidi | 01-06-07

aankomst? Hey pieter,

ben je goed aangekomen aldaar? Ik hoop dat je er toch in geslaagd bent iets van Kaapstad te bezichtigen, al zal het een drukke dag geweest zijn. Morgen hopelijk zonder al te veel problemen de bus op en tot in Plettenberg bollen.

Heel veel succes!

Gepost door: nele | 07-06-07

halo daars Ik heb zo het idee dat het daar wree druk is vent. Groot nieuws: de paling wordt een beschermde diersoort want hij is aan het uitsterven. Zo, nu ben je terug up to date met de actualiteit in Vlaanderens mooiste kusstad Oostende. Groetjes en stelt het wel he vent!

Gepost door: Dillian | 08-06-07

effe tussendoor ...ook nog eens een vlugge reactie van ons. We zullen geregeld eens een blik werpen op uwen blog om je avonturen te volgen. Tis te hopen dat alles daar ferm gaat meevallen voor u. Na het boeiende palingverhaal van onzen Dillian valt er idd niet meer mee te delen uit ons land, buiten dat morgen verkiezingen zijn (heb je kunnen stemmen, trouwens?) en dat ik tegenwoordig bijna omsingeld word door bruine rakkers die lelijke vlaams blok posters aan hun ruit hangen, enfin...je hoort, fijn nieuws, waardoor je eigenlijk zou hopen zelf in Zuid-Afrika te zitten.
Have fun, en ik hou je up to date,

groentjes,

L&M

Gepost door: Lieven & Mathias | 09-06-07

voorlopige kiesuitslag Vlaanderen(3453 van de 3764 geteld) VLD 18,34% (-7%)
SPA 16,6% (-7%)
CDenV/ NVA 30,1% (+ 4,2%)
VB 19,3% (+1,3%)
Groen 6,2% (+ 2,3%)
De Decker 6,5%
PVDA 1% (+ 0.5%)

Brussel: MR haalt meeste stemmen
nota: alles veranderd continu, maar blijft voorlopig nog rond deze uitslagen hangen. Waarschijnlijk zal uiteindelijke uitslag niet zoveel verschillen.

Gepost door: nele | 10-06-07

Kaapstad!

En anders? Na een aantal vergeefse pogingen iets te posten op deze blog, via een omweg toch een eerste berichtje vanuit Zuid-Afrika (met dank aan Nele). Donderdagmorgen veilig en wel geland in Kaapstad. Op de vlucht naar Londen niets dan witte boorden en deux-piecekes van Britse businessmen en dito zakenvrouwen. De vlucht naar Kaapstad was bevolkt door een gemengd publiek van Britten, Amerikanen, Aziaten en alle mogelijke combinaties daarvan. Onder hen ook een verwaaide West-Vlaming, ikke! Wat meteen vreemd aandoet als je in Kaapstad landt is dat je bij het handen wassen in het toilet onmiddelijk wordt geassisteerd door twee zwarten die handdoeken voor je klaarleggen en voortdurend ‘sir’ tegen je zeggen. Bizarre ervaring... Meteen ingecheckt in een zeer gezellige, maar helaas ook zeer lawaaierige hostel in Long Street (de eightiesklassiekers suizen nog wat na in mijn oren). Eerste grote ontgoocheling van de dag: de Tafelberg was volledig in mist gehuld  Hij moet er gelegen hebben, maar vanuit de straten van Kaapstad was er niets van te zien. Dan maar een aantal musea bezocht: een prachtig klein museum over het ter ziele gegane district 6, een getto uit de tijden van apartheid dat door de overheid van de kaart werd geveegd. Ook een – je raadt het nooit – Holocaustmuseum! Die joden zitten toch werkelijk... neenee, grapje. Vreemd detail: om het museum binnen te mogen werd ik zowaar gefouilleerd. Ik veronderstel dat het nogal meevalt met mijn terrorismegehalte, dus ze zijn er daar duidelijk nog steeds niet erg gerust in. Verder: eerkhoorntjes die uit je hand eten in de Company gardens, een boerewors die verdacht veel naar frikandel smaakte en flarden Engels, Afrikaans en Khosa die samen een gezellige, maar onverstaanbare spraakverwarring opleverden. Oh ja, mocht je je afvragen waar je allereerste pc met floppy-disks en 250 megabyte ram geheugen naartoe is gegaan, wel, hij heeft een tweede leven gevonden als internetcomputer in Kaapstad, en het gaat er niet al te best mee.

Gepost door: Pieter | 11-06-07

spa in de oppositie ja ze gaan in de oppositie na de uppercut van gisteren en Vandelanotte neemt ontslag als voorzitter

en die judo coach haalt gewoon direct de kiesdrempel man man man, je bent net op tijd vertrokken maat tis hier wree rechts aan het worden! groetjes D

Gepost door: Penel Dillian | 11-06-07

De commentaren zijn gesloten.